×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Słupsk: Ekologicznie i lokalnie w szkolnych stołówkach

radiogdansk.pl

Od września w szkolnych stołówkach i przedszkolach w Słupsku będą przygotowywane potrawy tylko z ekologicznych produktów od lokalnych dostawców. To element programu zdrowego żywienia najmłodszych.

Beata Maciejewska, pełnomocniczka prezydenta Słupska do spraw zrównoważonego rozwoju miasta, podkreśla, że władze chcą skłonić lokalnych producentów do stworzenia grupy producenckiej, aby karmić dzieci zdrowo i ekologicznie. - Będziemy szukać wśród zarejestrowanych producentów żywności. Są dwa cele: lepsza jakość żywności i produkty od lokalnych producentów. Programem zdrowego żywienia w Słupsku objętych zostanie trzy tysiące trzysta dzieci ze szkół i przedszkoli. Program ma także skłonić dzierżawców sklepików szkolnych do sprzedawania owoców i warzyw.

19.05.2015
Zobacz także
  • MZ: W Narodowym Programie Zdrowia będzie plan walki z nadwagą
  • Żywienie dzieci w wieku przedszkolnym
  • Żywienie dzieci i młodzieży – podstawowe zasady
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta