×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Dorsz duszony w curry


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 2 filety z dorsza (około 200g)
  • ryż brązowy (około 50g)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego (około 50g)
  • cebula (140g)
  • łyżka świeżej kolendry
  • 2 łyżki curry w proszku (4g)
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Filety z dorsza posól, skrop cytryną i gotuj na parze około 10 minut. Na patelni z odrobiną wody podduś cebulę pokrojoną w talarki. Dodaj koncentrat, kolendrę oraz curry i duś razem kilka minut. Na koniec dodaj rybę i smaż jeszcze dwie minuty. Podawaj z ryżem.

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
405 kcal 44 g 4 g 57 g 8,5 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »

09.03.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta