Fot. pixabay.com
Składniki
- 2 filety z dorsza (około 200g)
- ryż brązowy (około 50g)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego (około 50g)
- cebula (140g)
- łyżka świeżej kolendry
- 2 łyżki curry w proszku (4g)
- sól i pieprz
Przygotowanie
Filety z dorsza posól, skrop cytryną i gotuj na parze około 10 minut. Na patelni z odrobiną wody podduś cebulę pokrojoną w talarki. Dodaj koncentrat, kolendrę oraz curry i duś razem kilka minut. Na koniec dodaj rybę i smaż jeszcze dwie minuty. Podawaj z ryżem.
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
405 kcal | 44 g | 4 g | 57 g | 8,5 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »