Fot. iStock.com
Składniki (2 porcje)
- 100g ryżu brązowego
- 1 szklanka groszku zielonego (lub szklanka ugotowanego mrożonego groszku)
- 1 szklanka kukurydzy z puszki
- 2 średniej wielkości papryki (czerwona, pomarańczowa)
- 150g marynowanych lub świeżych pieczarek
- 1 łyżka stołowa przyprawy typu vegeta
Przygotowanie
Ryż ugotować w wodzie z vegetą. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie jarzyny połączyć z ryżem. Gotowe!
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
370 kcal | 15 g | 3,5 g | 87 g | 17,5 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »