×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Pasta z czerwonej soczewicy (przepis bezglutenowy)

mgr Bożena Kropka, dietetyk


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • woda do ugotowania soczewicy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: pieprz ziołowy, majeranek, tymianek, kminek, sól

Wersja 1
Do gotującej soczewicy dodać pół szklanki łuskanego słonecznika.

Wersja 2
Do gotującej soczewicy dodać 1 szklankę posiekanych pieczarek oraz 1 łyżeczkę kolendry, 1 łyżeczkę mięty, sok z połowy cytryny.

Przygotowanie

Po ugotowaniu soczewicy dodać składniki z wersji, która odpowiada nam smakowo, zmiksować i doprawić. Przed podaniem schłodzić.

Inne bezglutenowe śniadania

14.06.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta