×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Potrawka z indyka

podajindyka.pl; krd-ig.com.pl
combinuj z indykiem – gotuj bez ciśnienia

Składniki

  • 500g piersi z indyka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona papryka
  • 200g dyni
  • garść szpinaku
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania

Dokładnie umyte i osuszone mięso z piersi pokrój na małe kawałki i podsmaż delikatnie na odrobinie oleju. Podsmażone mięso włóż do żaroodpornego naczynia. Fasolę, paprykę i dynię pokrój na średniej wielkości kawałki i wraz ze szpinakiem dodaj do piersi. Tak przygotowaną potrawkę należy dusić pod przykryciek, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 minut.

25.07.2014
Zobacz także
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta