×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Risotto wegetariańskie


Fot. iStock.com

Składniki (2 porcje)

  • 100g ryżu brązowego
  • 1 szklanka groszku zielonego (lub szklanka ugotowanego mrożonego groszku)
  • 1 szklanka kukurydzy z puszki
  • 2 średniej wielkości papryki (czerwona, pomarańczowa)
  • 150g marynowanych lub świeżych pieczarek
  • 1 łyżka stołowa przyprawy typu vegeta

Przygotowanie

Ryż ugotować w wodzie z vegetą. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie jarzyny połączyć z ryżem. Gotowe!

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
370 kcal 15 g 3,5 g 87 g 17,5 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »

13.03.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta