×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Szparagi pod pierzynką


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 6 obranych szparagów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Rozgrzej piekarnik. Szparagi wymieszaj w 1 łyżce oliwy z oliwek, połóż na blasze do pieczenia i włóż do rozgrzanego piekarnika na ok. 3 minuty.
  • W momencie gdy szparagi się podpiekają, rozgrzej na patelnii drugą łyżkę oliwy z oliwek i wbij jajko, lekko posól, popieprz.
  • Wyłóż szparagi na talerz i przykryj jajkiem sadzonym. Wspaniale smakuje z pełnoziarnistym tostem. Smacznego!

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
325 kcal 12 g 37 g 9 g 2 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »


Poznaj pozostałe przepisy na zdrowe śniadanie

14.06.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta