×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Zupa warzywna z kaszą kukurydzianą (przepis bezglutenowy)

mgr Bożena Kropka, dietetyk


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 100 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 pietruszka
  • 1 marchewka
  • 50 g porów pokrojonych
  • 100 g kalafiora podzielonego na różyczki
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 3 l wody
  • 1 łyżki bazylii
  • 4 płaskie łyżki kaszy kukurydzianej
  • przyprawy: 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich, sól

Przygotowanie

Cebulę udusić z kurkumą, dodać marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce. Dolać wodę i pozostałe warzywa oraz kaszę kukurydzianą. Jeżeli zupa będzie za gęsta, dolać wody. Przed końcem gotowania dodać przyprawy. Posypać obficie pietruszką.

29.05.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta