×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Makowiec (przepis bezglutenowy)

mgr Bożena Kropka, dietetyk


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 1 szklanka maku
  • 2 szklanki soku jabłkowego 100%
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki suszonych śliwek (ekologicznych)
  • 1 jabłko pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej

Przygotowanie

Kaszę jaglaną uprażyć na patelni, by pozbyć się goryczki. Sok jabłkowy doprowadzić do wrzenia, dodać mak, wiórki, kaszę jaglaną i gotować wszystko około 20 minut (do miękkości). Wszystko zmiksować. Do masy dodać jabłka i pozostałe składniki. Wyłożyć ciasto do formy do formy (20 cm x 20 cm), przykryć folią i zapiekać przez 50 minut w temp. 200°C.

29.05.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta