×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Krem z kalafiorów


Fot. pixabay.com

Składniki

Na 4 porcje (po 25 kcal każda):

  • 20 dkg włoszczyzny
  • 1 łyżka vegety
  • 1 średni kalafior (500g)

Przygotowanie

Ugotować wywar z jarzyn (250 ml wody). Kalafior umyć, podzielić na małe różyczki, ugotować w około 500 ml wody. Ugotowany kalafior zmiksować, połączyć z wywarem z jarzyn, doprawić solą, pieprzem (ew. papryką ostrą). Zupę można podawać samą lub z groszkiem ptysiowym (20 dkg to dodatkowe 80 kcal).
Smacznego!

26.07.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta