×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Halibut z gotowanymi warzywami

mgr Paulina Jamrozik
Specjalista ds. żywienia


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 2 dzwonka halibuta (200g)
  • 3 marchewki
  • 1/2 średniej wielkości kalafiora (ok. 400g)
  • przyprawy: pieprz, mieszanka ostrych przypraw, słodka papryka

Przygotowanie

Umytego halibuta przyprawić pieprzem, mieszanką ostrych przypraw, słodką papryką i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 10 minut. Warzywa umyć i obrać. Marchewki pokroić na połówki, a kalafiora rozdzielić na różyczki.

Gotować w lekko osolonej wodzie, aż lekko zmiękną. Upieczoną rybę ułożyć na talerzu z warzywami. Podawać z sokiem warzywnym lub owocowym do picia. Gotowe!

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
332 kcal 51,5 g 5 g 36 g 16 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »

19.03.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta