Ricotta z rzodkiewką i szczypiorkiem

myszkincucina.blogspot.com

Składniki

  • 100g chudego twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu (ricotta jest tłusta i dobrze spaja składniki, wybierając chudy ser twarogowy musimy dodać jogurt)
  • 2 drobno pokrojone rzodkiewki (około 20g)
  • odrobina drobno pokrojonego szczypiorku
  • ususzona papryczka chili (opcjonalnie) albo drobno pokrojona papryka czerwona (około 20g)
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Wystarczy połączyć wszystkie składniki za pomocą widelca i doprawić do smaku.
Można użyć dowolnych warzyw czy przypraw, np. suszone pomidory, oliwki czy ogórki.
Dobrze smakuje z chlebem pełnoziarnistym lub razowym.

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
278 kcal 25 g 2,5 g 43 g 5 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »


Źródło przepisu

Poznaj pozostałe przepisy na zdrowe śniadanie

14.06.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta