×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Świeży szpinak i szalotka


Fot. SXC.hu

Składniki

  • 60 g świeżego szpinaku
  • 1 szalotka / cebulka dymka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • szczypta soli i pieprz do smaku

Przygotowanie

Wymieszaj w misce liście szpinaku i pokrojoną szalotkę. W drugim naczyniu połącz oliwę z oliwek, ocet winny oraz sól i pieprz lub inne ulubione przyprawy. Polej sosem liście szpinaku i szalotkę a następnie całość energicznie wymieszaj.
Smacznego!

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
230 kcal 2 g 24 g 3 g 2 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »

02.05.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta