×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Szparagi z cytrynami


Fot. pixabay.com

Składniki na 4 porcje

  • 2 wiązki szparag, pozbawione twardych końcówek
  • 2 cytryny, cienko pokrojone
  • 2 łyżki oliwy extra-virgin
  • 4 łyżeczki posiekanego świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W dużej formie do zapiekania poprzekładaj szparagi plasterkami cytryny. Polej oliwą, posyp oregano, solą i pieprzem. Zapiekaj 13-15 minut, do momentu gdy szparagi lekko się zrumienią, co jakiś czas mieszając zawartość foremki.

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
91 kcal 2 g 7 g 9 g 4 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »

08.05.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta