×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Gulasz z soczewicy (przepis bezglutenowy)

mgr Bożena Kropka, dietetyk


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 1 szklanka soczewicy zielonej
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • przyprawy: sos sojowy, majeranek, czosnek, natka pietruszki, sól, chrzan

Przygotowanie

Namoczoną soczewicę ugotować do miękkości. Warzywa udusić na oleju z przyprawami, oprócz chrzanu. Następnie uduszone warzywa połączyć z ugotowaną soczewicą i chrzanem. Chwilę gotować.

29.05.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta