×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Zapiekanka z marchwi i słonecznika wg Sandry Cabot (przepis bezglutenowy)

mgr Bożena Kropka, dietetyk


Fot. pixabay.com

Składniki (4 porcje)

  • 1 duża cebula
  • 2,5 filiżanki marchwi pokrojonej w plasterki
  • 1 filiżanka czystej wody
  • czarny pieprz
  • 1/4 filiżanki śruty sojowej (grubo mielone ziarno sojowe)
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 1 filiżanka nasion słonecznika
  • białko z 2 jajek, lekko ubite
  • 1/4 filiżanki posiekanych migdałów

Przygotowanie

Do rondla wlać wodę, dodać cebulę i zagotować. Dodać marchew, rondel przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie miękka.

Dodać pozostałe składniki oprócz migdałów. Masę wlać do płaskiego naczynia do zapiekanki, posypać siekanymi migdałami i piec 30 minut na średnim ogniu.

29.05.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta