×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Truskawkowy koktajl z kaszy jaglanej

zielenina.blogspot.com


Fot. pixabay.com

Na dzbanek

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej namoczonej na noc (90g)
  • 100 g migdałów namoczonych na noc w 0,5l przegotowanej wody
  • 1/2 kg truskawek 
  • 4 łyżki miodu (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Namoczoną kaszę płuczemy kilkakrotnie i gotujemy w świeżej wodzie aż się rozpadnie, odcedzamy na sitku.
  2. Migdały miksujemy razem z wodą na gładko, odcedzamy na sicie, aby zostało samo mleko.
  3. Kaszę miksujemy z mlekiem i truskawkami na gładko, słodzimy miodem do smaku. Jeżeli chcemy mieć koktajl wegański, miód zmieniamy na słód daktylowy lub cukier.


Źródło przepisu
13.01.2016
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta