×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Zupa dyniowa

Anna Rudzińska


Fot. pixabay.com

Składniki

  • 500 g surowej dyni
  • 2-3 ziemniaki
  • 750 ml rosołu lub wywaru warzywnego
  • pół cebuli
  • 1,5 łyżeczki curry, pół ząbka czosnku
  • 2 łyżki oliwy rzepakowej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Dynię i ziemniaki obrać, lekko podgotować. Przygotować wywar warzywny bądź rosół. Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Wszystko zagotować w wywarze aż dynia i ziemniaki będą miękkie. Dodać curry. Całość zmiksować i przyprawić do smaku.

17.10.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta