×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Guacamole


Fot. pixabay.com

Składniki

  • awokado
  • sok z limonki
  • średniej wielkości pomidor (obrany ze skórki i pokrojony na kawałki)
  • średniej wielkości cebula (pokrojonona na kawałki)
  • czarny pieprz
  • sól
  • świeży czosnek (drobno posiekany lub przepuszczony przez praskę)
  • czarnuszka
  • piperz cayenne
  • szczypta cukru
  • czerwona papryczka chili, drobno posiekana
  • kolendra

Przygotowanie

  • Umieść obrane awokado w misce i rozgnieć widelcem.
  • Zmiksuj albo zmieszaj z pozostałymi składnikami (ilość wedle uznania).

Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem lub tostami (skropione oliwą z oliwek, np. jako dodatek do jajecznicy), chipsami z tortilli albo jako dip do świeżych warzyw pokrojonych w słupki.

10.01.2013
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta