×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Produkty dla zdrowego serca - strona 4

dr n. med. Dominika Wnęk, dietetyk

Łosoś

Łosoś

To bogate źródło kwasów n-3 PUFA. Kwasy te zmniejszają ryzyko chorób serca poprzez działanie przeciwzapalne, antyarytmiczne, hipotensyjne oraz przeciwpłytkowe, a także poprawiają czynność śródbłonka naczyniowego i zmniejszają stężenie triglicerydów we krwi.

Uwaga: Spożywaj ryby co najmniej dwa razy w tygodniu, a przynajmniej raz w tygodniu – tłuste ryby morskie.

19.07.2021
Zobacz także
  • Dieta MIND
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta śródziemnomorska
Wybrane treści dla Ciebie
  • Hipercholesterolemia
  • Dławica piersiowa związana z mostkami mięśniowymi
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Choroba wieńcowa
  • Dieta w osteoporozie
  • Lipidy i lipoproteiny
  • Cholesterol - funkcje, źródła, frakcje, stężenie
  • Dobry cholesterol i zły cholesterol
  • Jakimi lekami można skutecznie obniżyć cholesterol u osób z uszkodzoną wątrobą?
  • Hipercholesterolemia – leczenie: leki na hipercholesterolemię
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta